Spelandelar på nätet

Svenska spel har numera en mycket smidig lösning för bolag med spelandelar. Du och dina vänner kan helt enkelt bilda ett bolag och skapa ett andelsspel på svenska spels hemsida.

Skapa ett bolagsspel på nätet

När ni ska spela bolag på nätet måste alla spelare i bolaget ha ett konto hos svenska spel. Att skaffa ett konto på svenska spels hemsida är mycket enkelt och det tar bara någon minut. Dessutom får nya spelare alltid ett välkomsterbjudande när de registrerar sig.

När du för första gången ska skapa ett andelsspel på nätet bildar du ett bolag genom att klicka på knappen ”skapa bolag” under menyn Bolagsspel på Svenska Spels hemsida. Du skickar sedan en inbjudan till dina vänner som hamnar i deras e-post. När de accepterat inbjudan är de med i bolaget.

Ni bestämmer vem av er som ska göra spelsystemet och vem som ska lägga upp det. Självklart kan ni göra ett spelsystem tillsammans som en av er lägger upp. Vem som helst i bolaget kan lägga upp ett andelsspel. Det behöver inte vara en och samma person som gör andelsspelet varje gång.

Alla spelare måste betala för sin spelandel för att andelsspelet ska gälla. Om en spelare saknar pengar på sitt spelkonto när pengar ska dras kan andelsspelet inte genomföras. Ni kan alltid utesluta en andelsspelare om han eller hon glömt att sätta in pengar. Ni behöver inte bli ovänner för det. Det är bara att skicka en ny inbjudan till nästa runda.

Vinst med spelandelar på nätet

Om ni vinner en sammanlagd summa på 5 000 kronor eller mindre hamnar vinstpengarna på bolagskontot. På bolagskontot kan du se ditt bolagssaldo så att du vet hur mycket du har innestående. Om du lämnar bolaget får du ut din del. Vid vinster över 5 000 kronor placeras vinstpengarna automatiskt på andelspelarnas konton.

Du kan när som helst lämna bolaget och nya andelsspelare får gå med, men ni får inte vara fler än 20 andelsspelare samtidigt.

ATG har i nuläget ingen tjänst för bolagsspel på nätet. Obekräftade uppgifter säger att det är på gång.