Spelandelar på nätet

Svenska spel har numera en mycket smidig lösning för bolag med spelandelar. Ni och era vänner kan helt enkelt bilda ett bolag och skapa ett andelsspel på Svenska Spels hemsida. Det går också bra att spela med ett online spelbolag, om det känns tryggt för er. Om man väljer att spela med andelar på nätet har man många fördelar. Något som vi redovisar i denna artikel. Välkommen och läs vidare!

Skapa ett bolagsspel på nätet

När ni ska spela bolag på nätet måste alla spelare i bolaget ha ett konto hos Svenska Spel. Att skaffa ett konto på Svenska Spels hemsida är mycket enkelt och det tar bara någon minut. Dessutom får nya spelare alltid ett välkomsterbjudande när de registrerar sig. Det är som en gåva för att man har registrerat sig. Det används även för att konkurrera bland andra spelföretag på nätet.

När man för första gången ska skapa ett andelsspel på nätet bildar man ett bolag genom att klicka på knappen ”skapa bolag” under menyn ”Bolagsspel” på Svenska Spels hemsida. Man skickar sedan en inbjudan till sina vänner eller bekanta som man vill spela med, som hamnar i deras e-post. När de accepterat inbjudan är de med i bolaget.

Ni bestämmer vem av er som ska göra spelsystemet och vem som ska lägga upp det. Självklart kan ni göra ett spelsystem tillsammans som en av er lägger upp. Vem som helst i bolaget kan lägga upp ett andelsspel. Det behöver inte vara en och samma person som gör andelsspelet varje gång.

Alla spelare måste betala för sin spelandel för att andelsspelet ska gälla. Om en spelare saknar pengar på sitt spelkonto när pengar ska dras kan andelsspelet inte genomföras. Ni kan alltid utesluta en andelsspelare om han eller hon glömt att sätta in pengar. Ni behöver inte bli ovänner för det. Det är bara att skicka en ny inbjudan till nästa runda.

Andelsspel hos andra svenska nätbolag

Det finns även chans att spela hos andra företag i spelbranschen än Svenska Spel. Det avgör man genom utbud av speltips och bonuserbjudanden. Visst finns det mer än bara dessa anledningar att byta bolag. Egentligen är det viktigaste att det finns god vinstchans, en säker spelupplevelse och det spel som man vill spela på.

Spelandelar online

Vinst med spelandelar på nätet

Om man vinner en sammanlagd summa på 5 000 kronor eller mindre hamnar vinstpengarna på bolagskontot. På bolagskontot kan man se sitt saldo för hela bolaget. Då vet man hur mycket man har innestående. Om man lämnar bolaget får man ut sin andel. Vid vinster över 5 000 kronor placeras vinstpengarna automatiskt på andelspelarnas konton. Vinsten per andelspelare beror på hur mycket man satsat och ska vara proportionerligt för alla.

Man kan när som helst lämna bolaget och nya andelsspelare får gå med. Ni får inte vara fler än 20 andelsspelare samtidigt.

Stora fördelar av nätspel i andelar

Många valmöjligheter

En stor fördel är som sagt att man får betydligt fler spelalternativ då man ingår i ett större spelsystem. Om man spelar på trav kan till exempel betta på flera hästar. Gäller det hockey kan man minska riskerna genom att spela på fler olika slutresultat. Likadant är det på fotboll och handboll, med flera sporter.

Bestäm summan själv

Hur många spelandelar vill man satsa på? Man kan alltid välja hur stora summor som man vill gå in med. Vinsten fördelas givetvis med hänsyn till hur stor summa man satsat. En större insats ger en större vinst helt enkelt. Det finns spelandelar i många olika former, och man kan alltid hitta ett upplägg som passar just sina egna önskemål. Ta givetvis hänsyn till övriga i ert bolag.

Proportionerlig fördelning av vinsten

Grundidén med spelandelar är så klart att vinsten fördelas proportionerligt mellan bettingspelarna, beroende på hur hög insats de gjort.  En högre insats ökar riskerna, men om bettet går hem blir vinsten större. Det är en självklarhet, när man ingår ett bolagssystem, att man delar rättvist. Någon gång kommer en spelar att satsa mer än en annan. Vinner man då, kommer man vilja ha sin rätta del av kakan. Det gör det enkelt och bekymmerslöst att spela på bolagsspel, som ni kan läsa mer om i nästa punkt om fördelar.

Extra trygghet för spelare

Som ni nu vet, när det gäller spelandelar så fördelas vinsten givetvis proportionerligt. Den spelare som gjort den högsta insatsen är också den som får den större delen av vinsten. Det gör det enkelt för er att bara göra en egenvald insats som passar er plånbok. Oftast finns det inga insatskrav från specifika spelare.

Man satsar sin del och kan sedan slappna av. Om man vinner, då vet man hur mycket pengar man ska ha på just sitt spelkonto. Om man spelar på nätet kan man då göra massa andra saker medan man väntar. Umgås med barnen, göra sysslor eller ta en tupplur. Man kan också följa det man bettar på live och se direkt när man vinner stort.

Att man ingår i ett större system ger så klart extra trygghet, då alla spelare har olika kunskaper. Om man satsar på exempelvis trav kommer man då att ha några experter och några som går på magkänslan. Det kan bli en riktigt bra kombo.

Satsningar på alla nivåer

Precis som i vilket annat spel som helst kan man själv välja om man vill satsa stort eller smått. Det är med andra ord möjligt att köpa både ett mindre och ett större antal andelar i spelet. Det ger spelare stor frihet och dessutom kan man ta del av en hel del specialkunskap som ökar chanserna att sin sportsbetting lyckas.