Satsningar på andelsspel

När andelsspelet har skapats bestäms antalet andelar och dess kostnad. Den som vill delta måste inom en viss angiven tid meddela sitt deltagande och överföra pengar för insatsen. Ett andelspris sätt alltid, och är ni redo att göra en insats? Välkommen till Spelandelar.se’s satsningsguide för bolagsspel!

Så lägger man upp sitt andelsspel

Det finns flera olika sätt att lägga upp ett andelsspel. Om man spelar ihop med ett gäng kompisar skapar ni systemet själva. Men det finns även möjlighet att vända sig till proffs som med sin expertis sätter ihop systemet. Oavsett vilket av dessa alternativ som det gäller, ska spelform liksom kostnad fastställas. Precis som antalet andelar. Unika länkar kan skapas för varje spel och dessa kan skickas ut till samtliga spelare i andelsgruppen.

Andelssatsning

Gör er satsning

När själva spelsystemet är skapat är det dags att göra sina satsningar. Det är då själva spelet börjar och kanske det svåra också. Man behöver avgöra mycket inför sin satsning. Vilket kan vara lite skrämmande. Men ta det lugnt, andas och läs vidare i vår satsningsguide.

Hur mycket är man själv beredd att lägga?

Det första man ska gå igenom, innan man börjar satsa pengar, är hur mycket man själv är beredd att lägga. Kanske man har en spelbudget och vill göra flera olika satsningar den här månaden. Så hur mycket har man möjlighet att lägga idag utan att det går över styr? Det kan vara svårt att veta hur mycket man bettar och då kan man prata med andra. Som andra spelare som är mer vana vid bolagsspel. Även med sin partner för att se hur mycket man har råd att spela för.

Att spela ansvarsfullt är en del av att veta hur mycket pengar man bör satsa ur sin egna ekonomiska synpunkt. Här är det viktigt att vara realistisk och även lite strikt. Bättre att ha hårdare gränser än lösa. Våga va er egna boss och va hård mot er själva. Det kommer att löna sig i slutändan.

Hur mycket satsar andra?

Ett bra tips för att hitta rätt satsning är att se hur mycket andra spelare satsar. I ett andelsspel behöver man inte satsa lika mycket men det är såklart en fördel när man sedan delar vinsten. Däremot kan man säga ner och ha en lägre insats. Motstå grupptrycket, hämta endast inspiration från andra och satsa därefter endast efter er egna plånbok.

Ju mer man satsar, desto större risk

Vi rekommenderar att man är hård mot sig själv men vi förstår att det kan vara svårt eftersom ju mer man satsar, desto större risk. Med en större spelrisk är det också större vinster som delas ut om man vinner. Vi står fast vid att det är bättre med lägre summor och eftersom man är flera spelare i ett andelsspel, kommer man upp i större summor ändå. På så sätt vinner man stort men också behåller sin position i spelbudgeten.

Lita på ert bolag

Hur gör man då för att komma igång med satsning på spelandelar? När man väl har hittat det lag som man vill bara med i, kommer man få erbjudanden med olika spel. När man sätter ihop laget är det viktigt att man vet vilka man har att göra med. Tillit är viktigt i andelsspel. Det är kanske det första ni ska göra i ert bolag för att komma igång. Att skaffa tillit i varandras kunskaper och låta hemmaexperterna leda vägen.

Det kan inte blir bra alltid men så länge det finns en öppen dialog och förståelse för varandra, kan det inte bli fel. Det gäller både när man ska dela vinsterna lika men också när man gör sina satsningar. Ibland har man kanske inte känslan för spelet och inte vill vara med i just den omgången. Då ska man få tillåtas att stå över och låta andra andelsspelare ta över ens andel.

Andelsbonus eller inte?

Innan man satsar ska man också se över om det finns chans till andelsbonus eller annan typ av sporterbjudanden online. Det kan avgöra ens satsning så att den blir mindre. Läs mer om bettingbonusar här.

Kom igång med andelsspel

Innan man börjar med andelsspel är det så klart viktigt att man har koll själva upplägget. Det är möjligt att sätta ihop ett eget spellag, men det finns även professionella spelexperter som sätter samman spelsystem i fotboll, trav, ishockey – eller någon annan sport. Hur fungerar då ett andelsspel rent praktiskt?

Det finns faktiskt flera olika varianter av spel. Generellt kan man säga att spelsystemet skapas i förväg, och därefter fastställer man andelspriser och deadline. Man kommer att i god tid meddelas för båda delar. Om man väljer att delta i den aktuella omgången, så bestämmer man helt enkelt hur många andelar som man vill köpa. Man kommer även få bestämma i hur många omgångar man vill vara med. Om satsningen går hem fördels vinsten utefter andelarna.

Om man spelar inom EU/EES-området så behöver skatt inte betalas på eventuella vinster.

Andelsspel och satsningar för alla

Andelsspel kan skapas på många olika sätt, vilket ger spelarna en stor flexibilitet. Man kan skapa sitt eget spelsystem tillsammans med en grupp som kan själv har skapat, eller så kan ansluta sig till ett proffsteam. Därefter får spelarna välja hur många andelar som de vill köpa in sig på och alla kan vara med på sina villkor. Kort sagt finns det flera olika former och konstellationer – som gör att både nybörjare och proffs kan hitta något som passar.