Bolagsspel

Ni kanske är ett gäng på jobbet eller några polare som känner för att sikta mot stjärnorna och jaga de riktigt stora spelvinsterna? Då ska ni gå ihop och skapa ett bolagsspel med spelandelar.

Det klassiska tillvägagångsättet vid bolagsspel är att en av er gör ett större spelsystem och att alla i bolaget är med och betalar. Ni kan såklart också sätta ihop ett spelsystem tillsammans. Om ni till exempel sätter ihop ett stryktipssystem är det naturligtvis bra ifall någon av er kan något fotboll.

När ert spelsystem är färdigt samlar kassören in pengarna till spelsystemet och lämnar in det i en spelbutik. Kassören säger till spelombudet att ni vill göra ett andelsspel av spelsystemet och uppger hur många spelandelar ni vill ha. Om ni till exempel är 5 personer i ert bolag får ni 5 spelandelar. Varje spelandel kan lösas in mot en femtedel av spelsystemets vinst om ni vinner.

Gör ert spelsystem till ett andelsspel

Det finns många som spelar i bolag och som lämnar in systemet som ett enda spel. Då ansvarar kassören för spelet. Om ni vinner tar kassören ut vinsten och sedan delar ni på pengarna. Det här är inte bra.

Självklart litar alla på sin kassör, men vad händer om ni vinner 10 miljoner på hästar? Eller 100 miljoner på lotto? Förmodligen delar ni på vinsten, men vad händer om kassören drabbas av ett girighetsanfall och plötsligt vill blåsa sina vänner på miljontals kronor? Detta kan inte uteslutas eftersom stora pengar har en tendens att förvrida huvudet på folk. I det här läget måste ni andra bevisa att spelet också är ert. Vad händer om kassören förnekar det och säger att det var hans eget spel?

Det här är en komplicerat och mycket obehaglig situation som ingen vill vara med om. Se till att göra ett andelsspel av ert spelsystem för att undvika en sådan här situation. Både Svenska Spel och ATG kan göra spelandelar åt er i spelbutiken. Om du inte har någon att spela med brukar de flesta spelbutiker ha färdiga spelandelar som du kan köpa.

Lyckade spel med bolagsspel / andelsspel

Det finns en butik i den lilla orten Smålandsstenar som blivit väldigt omtalad om på senare tid. Detta eftersom denna lilla ort med 4,500 invånare har lyckats med att vinna fyra miljonvinster!

Bolagsspelet är centrerat runt Kindbloms turbutik, som faktiskt hade det namnet redan innan den första miljonvinsten trillat in. Spelbolaget koncentrerar sig på trav, och gör det uppenbarligen med stor framgång. De fyra miljonvinsterna uppgår till sammanlagt strax under 7,5 miljoner kronor. Håkan Johansson, som äger butiken och är den som sätter ihop bolagets system, hävdar också att de lyckas få alla rätt ungefär en gång i månaden. Och om det fortsätter i den takten så dröjer det nog inte länge innan alla i Smålandsstenar blivit miljonärer.

Men dit kommer det nog ändå att dröja ett tag, trots de många miljonvinsterna. Trots att orten är så liten, så är det sammanlagt över tvåhundra personer med och deltar i bolagsspelet. Det gör så att vinsterna hålls på en hanterbar nivå. Inte tillräckligt mycket för att någon ska frestas att säga upp sig från sitt jobb, men ändå nog för att man ska kunna sätta lite guldkant på tillvaron.

Om Smålandsstenar är bäst i Sverige på bolagsspel låter vi vara osagt men helt klart är att de i förhållande till folkmängden är klart överrepresenterade vad gäller vinster på trav. De flesta större framgångsrika spelbolag huserar i betydligt större städer. Vill du hitta speltips och annat kan du kika in hos barabetting.com för att bli lika bra som Håkan Johansson på att lägga spel!